Anita Kornacka
AROMA & TASTE

Szpinakowe pesto z olejkiem cytrynowym i bazyliowym

Basil-pesto

To doskonały dodatek do kanapek, makaronów, kurczaka itp.

Składniki
6 szklanek dokładnie umytych liści szpinaku
½ szklanki orzechów włoskich
2 obrane ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
⅛ łyżeczki czarnego pieprzu
¼ szklanki sera Parmezan
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżka oliwy z oliwek
1 kropla olejku eterycznego bazyliowego
2 krople olejku eterycznego cytrynowego

Wykonanie
Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj aż do ich połączenia.
Gotowe pesto przechowuj w szklanym, szczelnym słoiku do 3 miesięcy.

Smacznego!

 

Źródło przepisu: https://www.doterra.com/US/en/brochures-magazines-living-spring-2015-basil-spinach-pesto

Ta strona używa plików cookies.