Olejki eteryczne doTERRA i czekolada wspaniale się komponują i wzbogacają swój smak. Ich łączenie to ciekawe przełamanie rutyny, pobudzenie kreatywności i po prostu dobra zabawa w kuchni!
W moim domu latem sprawdzają się najlepiej i w pierwszej kolejności znikają ze stołu te połączenia: czekolada biała + zielona mandarynka (Green Mandarin doTERRA)
czekolada mleczna + czarny pieprz (Black Pepper doTERRA) i limonka (Lime doTERRA)
czekolada mleczna + cytryna (Lemon doTERRA) lub pomarańcza (Wild Orange doTERRA) i mięta (Peppermint doTERRA)
czekolada gorzka + mięta (Peppermint doTERRA)
Własnoręcznie robione czekoladki to też wspaniały, słodki i pełen serca prezent dla najbliższych. Razem z córeczką produkujemy je regularnie na Dzień Babci i Dziadka i wtedy królują u nas takie zimowe kompozycje:
Zachęcam gorąco do własnych czekoladowo-olejkowych eksperymentów a po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam do grupy OLEJKI ETERYCZNE W PRAKTYCE. Smacznego! Anita