Anita Kornacka
AROMA & TASTE

Ziemniaczano – rozmarynowe puree

rosemary-potatoes

Prościutki przepis na pyszne i urozmaicone rozmarynowe ziemniaczane puree, idealne jako dodatek do wielu potraw.

SKŁADNIKI:
0,5 kg ziemniaków
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy
1 mała czerwona cebula drobniutko pokrojona
2 ząbki czosnku zgniecione w prasce 
2 krople rozmarynowego olejku eterycznego doTERRA
½ szklanki mleka
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE:
Ziemniaki gotuj przez ok. 30 minut aż będą miękkie. Dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Czosnek i cebulę podduś lekko na oleju, aż zmiękną. Ziemniaki połącz z cebulą, czosnkiem, mlekiem, solą, pieprzem i olejkiem rozmarynowym i wszystko wymieszaj (utłucz) na jednolitą masę.
Puree serwuj jako dodatek do najróżniejszych potraw mięsnych lub bezmięsnych, albo zajadaj samo.

A przepis ten był owocem takiego oto romansu 🙂

doterra rozmarynowy

Źródło przepisu: https://www.doterra.com/US/en/blog/recipe-rosemary-mashed-potatoes

Więcej o aromatyzowaniu napojów i potraw olejkami doTERRA dowiesz się z tego webinaru

Ta strona używa plików cookies.